TVELLEF – Dagelijks meer dan 120.000 kijkers


In 2012 startte in Limburg de TV Zender met de opvallende naam TVEllef. Het was een nieuw hoofdstuk in de samenwerking van twee opvallende figuren die al langer rondliepen in de vaderlandse mediawereld: Olaf Simons en Ton Balendonck.

Al in de jaren 80 van de vorige eeuw had Ton een opnamestudio en produceerde hij muziek voor Koch International, tot de overname door Universal Music. Na een aantal tropenjaren besloot Ton opnieuw in de mediawereld te stappen, door een samenwerking aan te gaan met Olaf Simons, die met name op televisiegebied actief was.

In de jaren ’00 van deze eeuw produceerde het duo met name videoclips bedoeld voor de low-budget DVD verkoop van die jaren. Tal van artiesten verschenen voor hun lens: met name de Nederlandstalige muziek werd door hun verfilmd en verkocht op DVD. De bekendste naam is de Duitse Schlagerzanger Peter Orloff, maar ook artiesten van de firma Telstar en HJDM Music werden van clips voorzien.

Behalve voor DVD was het duo ook actief met het maken van TV programma’s. Via TV Limburg belandde hun eigen show Sterrenpalet uiteindelijk bij de TROS. Twee seizoenen lang werd het programma uitgezonden, daarna besloot de TROS om het programma in eigen beheer over te nemen.  Het zou meteen het besluit versnellen om een eigen TV zender te starten en die kwam er in 2012.

Het platenlabel van Simons en Balendonck kreeg de naam Butterbox Records. De hoogste notering was een CD album van Marlous dat enkele weken hoog in de vaderlandse album top 100 stond. Ook Limburgse artiesten zoals Roy Selder, JimmyKe en Yvette Nesselaar laten nog altijd hun muziek produceren door het TVEllef team.

Ondanks dat de eigen TV zender een groot gedeelte van de tijd in beslag neemt is er nog altijd tijd voor muziekproducties en videoclips. De nieuwste clips van Henk Wijngaard en Corry Konings zijn gemaakt door TVEllef en het concert van de Classics in Stramproy werd door TVEllef verfilmd. Het is wat dat betreft jammer dat een week maar 7 dagen heeft.

Dagelijks meer dan 120.000 kijkers !