in association with musicgroup b.v.

Is Polen wel de juiste plek voor CD Persen?


Je hebt er wellicht al wel eens wat over gelezen of gehoord. Je kunt voor cd persen of dvd persen ook kiezen voor een bedrijf in Polen. Aanmelding bij Stemra is dan niet nodig. Dat lijkt handig, omdat je dan niet gebonden bent aan allerlei regeltjes en (erger nog) onnodige kosten. Maar hoe zit het eigenlijk met de kwaliteit van cd persen in Polen?

Veel klachten na dvd en cd persen in Polen

Eigenlijk heeft het niet zo veel zin om te kiezen voor een land als Polen om je cd of dvd te laten persen. Oké, de kosten zijn stukken lager en je hoeft misschien minder af te dragen aan partijen zoals Stemra. Maar uiteindelijk kom je wel bedrogen uit als blijkt dat de kwaliteit helemaal niet zo denderend is als dat je had gedacht. Het drukwerk voldoet vaak niet aan de eisen die we hier in Nederland minimaal stellen. De opdruk van de cd wordt daar vaak met de techniek van zeefdruk vervaardigd, terwijl we in Nederland fullcolour offset gewend zijn. Bovendien is het ook nog helemaal niet zo goedkoop als dat je zou denken op het gebied van auteursrechtenafdracht in het buitenland.

Lees ook >>> http://www.pimvandewerken.nl/622/stemra-omzeilen-door-cds-in-polen-te-laten-persen/

Het kan ook anders:

Gelukkig zijn er tegenwoordig voldoende alternatieven in Nederland te vinden die het mogelijk maken om voor een niet al te groot bedrag op een professionele manier je cd of dvd te laten persen. Waarbij bovendien alles voor je geregeld wordt op het gebied van Buma/Stemra, Sena-rechten, audioheffing en de legal downloadrechten (voor bijvoorbeeld iTunes en Spotify). Vergeet dus snel het fabeltje dat cd persen in Polen goedkoop en goed is en schakel echte professionals in. Zoals bijvoorbeeld de MusicGroup of de CD Fabriek.

De juiste aanmelding bij de GFK

Het is heel belangrijk om ook de juiste officiële barcode op je cd te laten zetten, want dat heb je dan weer nodig bij je aanmelding bij GFK. Zonder deze code kun je een notering in de hitlijsten wel vergeten. Wat ook nog wel een goede tip voor je is, is om de gratis muziekgids aan te vragen. Dat kan op www.cdfabriek.nl en daarin vind je alles wat je zou moeten weten om op de juiste manier een cd (of dvd) te laten persen.