Waarop moet je letten bij de aanschaf van een gitaar?

Het kopen of verkopen van een gitaar is een persoonlijke aangelegenheid. Niet iedereen vindt hetzelfde geluid mooi of houdt van dezelfde smaak muziek. Als je een gitaar wilt kopen doe je er goed aan om met verschillende zaken rekening te houden. Het is ten eerste belangrijk om te bepalen welk type muziek je wil gaan maken. Als je rock wilt spelen heb je niets aan een klassieke gitaar. En zou je het liefst country muziek maken, dan is een flying V gitaar waarschijnlijk niets voor jou. Daarnaast is het goed om rekening te houden met een aantal aspecten van de gitaar zelf. De hals, de fretten, de stemmechanieken en de afstelling van de gitaar. Een goede kwaliteit gitaar kopen zal voor een belangrijk deel bepalen of je plezier hebt in het spelen. Zie het als een verlengstuk van jezelf.

Nieuwe of tweedehands gitaar

Een goede gitaar hoeft niet altijd nieuw te zijn, soms kan een tweedehands gitaar beter aansluiten bij je wensen én je portemonnee dan een nieuwe gitaar. Ook hier geldt weer dat je met een aantal zaken rekening moet houden bij de koop. Vraag aan de verkoper hoe het bijvoorbeeld gesteld is met de fretten. Als deze helemaal zijn ingesleten dan kan het vlakken (weer recht maken) direct voor veel extra kosten zorgen. Bij kwaliteitsinstrumenten is het kopen van een tweedehands gitaar vrijwel altijd een goede keuze. Het zijn instrumenten die redelijk waardevast zijn en kwalitatief goed gebouwd.
Lees hier waar je verder rekening mee moet houden als je een tweedehands gitaar gaat kopen.

Gitaar online verkopen

Mocht je toch die vette nieuwe Gibson Les Paul of Fender Stratocaster willen kopen en heb je nog een Fender Mexico of een Ibanez JEM liggen. Dan kun je overwegen je oude gitaar te verkopen. Tegenwoordig zijn er vrijwel geen muziekwinkels meer die een gitaar voor een goede prijs willen inruilen. Aan de ene kant logisch, ze moeten het zelf ook weer verkopen en er nog winst op maken. Het alternatief is zelf je gebruikte gitaar verkopen. Voor zowel de aanschaf als de verkoop van je tweedehands gitaar kun je online terecht bij TweedehandsGitaar.nl Dit online portal biedt je een veilige manier om gebruikte en vintage gitaren en andere gitaarapparatuur te kopen en verkopen. Het platform is specifiek gericht op gitaristen en gitaren. Op de website vind je kwaliteitsmerk instrumenten. Kopen en verkopen via TweedehandsGitaar is voor beide partijen veilig door het principe van gelijk oversteken. De verkoper heeft zekerheid over het ontvangen van het geld en de koper over het ontvangen van zijn instrument. Betalen kan via betrouwbare betaalmethodes zoals iDeal, Creditcard, Bancontact of Paypal. Een verkoper kan gratis onbeperkt advertenties plaatsen. Pas bij een succesvolle verkoop wordt een klein percentage kosten in mindering gebracht op de verkoopprijs.

In dit filmpje wordt uitgelegd hoe het verkopen via TweedehandsGitaar precies in zijn werk gaat:

https://www.youtube.com/watch?v=QsS1b0JNXP4&feature=emb_logo