Voice-overs hoor je overal

Ook platenmaatschappijen maken er regelmatig gebruik van, voice-overs. De cd persing is klaar en de volgende stap is natuurlijk de marketing. Deel daarvan is in sommige gevallen het inzetten van een commercial ingesproken door een voice-over.

voice-over

Via voice-over.tv werden bijvoorbeeld commercials ingesproken voor cd’s van onder meer Robbie Williams, Rod Stewart en Lionel Richie.

Voice-overs hoor je eigenlijk overal:  in televisieprogramma’s , bedrijfsfilms, via voice response, online video, instructievideo, noem het maar op…. Ter ondersteuning van de beelden, om iets uit te leggen of toe te lichten.

Een professionele stem brengt op een eenvoudige manier relatief veel informatie over. Uiteraard met de juiste klemtonen en accenten op woorden, zonder dat de aandacht naar de stem wordt verlegd.

De keuze van een stem is natuurlijk ook belangrijk. Wordt het een vrouwen- of een mannenstem? Als die keuze is gemaakt is de ‘tone of voice’ de volgende om te bepalen.  Moet het bijvoorbeeld warm, zakelijk, vrolijk of uitbundig worden uitgesproken? Over het algemeen weet de voice-over wel welke toon het moet zijn, nadat hij kennis heeft genomen van de in te spreken tekst.

De opname van de voice-over vindt plaats een professionele studio. Soms gebeurt dit met regie, maar een ervaren stem weet over het algemeen hoe hij de boodschap moet overbrengen.

Wil je meer weten over voice-overs of er wellicht gebruik van maken? Je vind meer informatie op http://voice-over.tv

PARTNERS VAN DE MUZIEKGIDS NEDERLAND:

© MUZIEKGIDS.NL / MUSICGROUP BV | WEBDESIGN YOUR CONCEPT
[sg_popup id=1]
muziekgids.nl