Platenmaatschappij neemt lastig werk uit handen

Door Laura Mennen
Een opnamestudio, CD-perserij, fotograaf, digitale en fysieke distributie. Bij de opname van een album heb je te maken met verschillende partijen. Het nieuwe platform platenmaatschappij.nl vormt een samenwerking tussen deze groepen waardoor de muzikant contact heeft met één partij en zich volledig kan richten op muziek maken.

Het idee om Platenmaatschappij op te richten komt volgens Bart van Geleuken, een van de makers van het platform, voort uit frustratie en eigen ervaring in de muziekwereld. “De muziekindustrie is een oerwoud. Er wordt nauwelijks goed advies gegeven over hoe je de opname van je album het best kunt aanpakken. Beginnend muzikanten weten daardoor niet goed de weg in de muziekindustrie. Dit was voor ons een eyeopener.” Daarnaast legt de oprichter uit dat het veel tijd kost om partijen die bij de productie komen kijken, bij elkaar te zoeken. “Deze twee redenen gaven de doorslag een platform op te richten die ervoor zorgt dat muzikanten niet meer op zoek hoeven naar die partijen zodat ze zich honderd procent kunnen richten op muziek maken en optreden.”

Werkwijze Platenmaatschappij

Platenmaatschappij werkt onder meer samen met CD-perserij, fotograaf Ruud De Vreeze en grafisch ontwerper Jean-Pierre Knapen. Het platform werkt als volgt: op de site kies je een pakket, een die in jouw budget past en voldoet aan jouw wensen. Je vult je contactgegevens in en vervolgens neemt Platenmaatschappij contact met je op. Op dat moment zit je nog niet vast aan een contract. Tijdens een telefonisch gesprek legt het bedrijf de inhoud van zijn of haar gekozen pakket uit. Ook wordt besproken wanneer het product klaar moet zijn. Op basis van dit gesprek wordt een overeenkomst opgesteld en een planning gemaakt. Vervolgens gaan de muzikant en de partijen aan de slag.

PARTNERS VAN DE MUZIEKGIDS NEDERLAND:

© MUZIEKGIDS.NL / MUSICGROUP BV | WEBDESIGN YOUR CONCEPT
[sg_popup id=1]
muziekgids.nl